Zeytin ve Zeytinyağlı günü ile sağlık ve lezzete buyurun!

Zeytin ve Zeytinyağlı günü ile sağlık ve lezzete buyurun!

24 Ocak 2022

Zeytinyağlı yiyemem aman dediklerine bakmayın. Zeytin insanlık tarihinin en kıymetli, en lezzetli aynı zamanda en sağlıklı besinlerinden biridir.

 

İnternette her gün zeytin yaprağı çayı zayıflatır mı, zeytin çekirdeğinden tesbih, evde siyah zeytin kurma, zeytin ezmesi, zeytinyağlı yemek tarifleri gibi pek çok arama ile karşılaşıyoruz. Sadece bu bile zeytinin hemen her alanda kullanımı olan değerli bir bitki olduğunun kanıtı. Ağacından mobilya, yaprağından çay, tanesinden tesbih, yağından yemek ve sabun, posasından yem ve yakıt, özünden ilaç, meyvesinden çeşit çeşit kahvaltılık zeytin ve zeytin ezmesi yapılan bu harika bitki için her derde deva desek yanlış olmaz.

 

2000 yıl yaşadığı söylenen zeytin ağacı tüm faydalarıyla insanlığa ölümsüzlüğünü ve hayat enerjisini vaad ediyor adeta. Biz de bu yazımızda adı Akdeniz efsanelerinde “Ölmez Ağaç”, “Hayat Ağacı” olarak anılan zeytinle sağlıklı ve lezzetli bir gün geçirmenin yollarını öneriyoruz.

 

Halhali Zeytini ve Avcarlı Halhali Zeytini ile kahvaltıya zinde başla!

 

Halhali Zeytini, Hatay’ın en meşhur zeytin türleri arasındadır. Bin yıllık bir tarihi olduğu tahmin edilen Halhali Zeytini etli ve küçük çekirdekli yapısı ile diğer zeytinlerden ayrılır. İçerdiği yüksek yağ oranı ile de kahvaltıların baş tacı olacak kadar lezzetlidir.

 

Meyveleri orta boy irilikte olan Halhali Zeytinleri %21-22 oranında yağ içerir. Sofralık ve yağlık olarak Hatay ve çevresinde yaygın olarak tüketilir. Ancak üretimi az ve yapımı zahmetli olduğundan Hatay dışında sadece iyi bilenlerin peşine düşüp kavuştuğu bir lezzettir. Mükemmel bir aromaya sahip doğal Halhali Zeytini, yağmurla can bulur, toprakla doyar, Akdeniz rüzgarlarının esintisiyle kendi özel aromasını kazanır.

Yüzlerce yıllık ağaçlardan sonbahar aylarında toplanan doğal Halhali Zeytini, boylarına göre ayıklanır, acısının alınması için sık sık değiştirilen tuzlu suda bekletilir ve yemeye hazır hale getirilir.

Bu harika zeytinin besin değerleri de oldukça yüksek. Sağlıklı yağı ile enerji veren, protein, A, B ve C vitaminleri içeren doğal Halhali Zeytini lif açısından da önemli bir kaynak.

Yeşil zeytin sevenler hiç durmasın, çerez gibi tüketeceğiniz Halhali Zeytini ile lezzetli bir kahvaltı sizi bekliyor. Acı sevenler için ise istikamet Avcarlı Halhali Zeytini. Üretilirken bölgenin özel pul biberiyle harmanlanan doğal Avcarlı Halhali Zeytini kavaltıda ve yemeklerden önce lezzetli acısıyla iştah açıyor.

Ben zeytinimi siyah severim diyenler için Organik Trilye Sele Zeytin!

Siyah zeytin kahvaltının olmazsa olmazı. Organik Trilye Sele Zeytini lezzetiyle ise tüm zeytinler içinde haklı bir üne sahip.Trilye Sele Zeytini Manisa Gölmarmara’daki Zeytin bahçelerinde, meyveler dalında olgunlaşana kadar bekledikten sonra, elle tek tek toplanıyor. Ancak işin zahmetli kısmı şu: Hepsi aynı anda olgunlaşmadığından, tekrar tekrar toplama işlemi devam ediyor. Ürünün en önemli özelliği zeytinin dalında olgunlaşmasının beklendiği ve sadece elle toplanıldığı bu süreç. Sabır ve sebat isteyen bu sürecin ödülü doğal ve lezzetli Organik Trilye Sele Zeytini! Geleneksel yöntemlerle ve Trilye’nin zeytinleriyle yapılan Organik Trilye Sele Zeytin ile her kahvaltı ayrı bir keyif. İncecik kabuğu hiç farkedilmiyor, yağlı ve lezzetli, çekirdeği ise küçük ve az pürüzlü. İnsan bir zeytinden daha ne ister ki?

Öğleden sonra tatlı niyetine Zeytinyağlı Kuru İncir!

 Belki de ilk defa duyduğunuz Zeytinyağlı Kuru İncir, İbn-i Sina’nın formülü olarak biliniyor ve Ege bölgesinde de yaygın olarak kullanılıyor. Son zamanlarda sağlığına dikkat edenlerin Zeytinyağlı Kuru İncir Kürü olarak aradığı bu harika lezzet sağlık faydaları bir yana, bir öğleden sonra tatlı olarak çayın kahvenin yanında sunmak için mükemmel bir seçenek.

 

Zeytinyağlı Kuru İncir, Aydın incirlerinin doğal Manisa zeytinyağı ile birleştirilmesiyle yapılıyor. Lezzet sırrı ise içindeki malzeme. Dağlarda doğal olarak yetişen organik Aydın incirleri toplanıyor, kurutuluyor ve kaliteli Manisa Zeytinyağı ile buluşturuluyor. İki malzemenin lezzetleri birbirine nüfuz ederek muhteşem bir tatlıya dönüşüyor.

 

Sindirimi düzenleyici, diş ve kemik sağlığını koruyucu, soğuk algınlığında öksürük yatıştırıcı, kolesterolü düşürücü, hafızayı güçlendirici, zayıflamaya yardımcı etkileri yüzünden tüketilen organik Zeytinyağlı Kuru İncir’in çocuk sahibi olmak isteyenlerin de başvurduğu kürlerden biri olduğunu ekleyelim.

 

Akşam yemeğinde zeytinyağlı yenir!

Akşam yemeğini hafif tutmanın sağlık ve kilo kontrolü açısından önemini beslenme uzamanları ve doktorlar her fırsatta anlatıyor. Akdeniz tarzı beslenmenin kalbi zeytinyağlılar ise akşam yemeklerini hafifletmenin en lezzetli yolu olarak görünüyor. Fakat zeytinyağı konusunda aklımız karışık. Riviera mı, sızma mı, soğuk sıkım mı, ilk hasat mı? Not alın, hangi zeytinyağı hangi yemekle nasıl kullanılır sorusunun cevabını aşağıda veriyoruz.

 

Naturel Zeytinyağı:Zeytin meyvesinde doğal niteliklerinde değişikliğe neden olmayacak bir ısıl ortamda (en fazla 32 derece) çeşitli işlemler uygulanarak elde edilen yağlardır.

 

Ham zeytinyağı: Asitliği yüksek, doğrudan tüketime uygun olmayan yağdır, rafine edilmeden kullanılmaması önerilir.

 

Rafine zeytinyağı: Ham zeytinyağının rafine edilmesi ile elde edilen zeytinyağıdır. Kızartmalar, pasta, börek ve tatlı çeşitlerinin yapımında kullanılması önerilir.

Riviera zeytinyağı: Rafine zeytinyağı ile natürel zeytinyağı karışımından oluşur. Aroması hafiftir. Tencere yemeği, kızartmalar, salatalar, pasta, börek, tatlı yapımında, pilav ve makarnalarda kullanılır.

 

Organik zeytinyağı: Üretim aşamasında zeytinliklerin bulunduğu bölgede ve çevresinde kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanılmaz. Daha çok salata ve soslarda çiğ tüketimi önerilen, sıcak yemeklerde de kullanılabilen zeytinyağıdır.

Taş baskı: En basit haliyle anlatmak gerekirse, kocaman yuvarlak taşların bir yerde daire çizerek zeytinleri ezme metoduyla çıkarılan yağlara denir.

İlk hasat ya da Erken hasat: Zeytinler tam olgunlaşmadan toplanarak zeytinyağı üretilir. Zahmetli üretim süreci, az üretilmesi ve içindeki antioksidan oranının üst seviyelerde olması nedeniyle ilk hasat zeytinyağları daha pahalıdır. Yoğun aroma istediğiniz salatalarda, kahvaltılarda ya da sıcak yemeklere sonradan ekleyerek kullanabilirsiniz.

Soğuk sıkım: Zeytinyağı üretimi sırasında zeytin hamurunun sıcaklığının 26 derecenin üzerine çıkmaması demektir. Bu yöntemle içindeki faydalı içerik korunur.

 

Zeytinyağı lezzetini yemeklerinize katmak ve sağlıklı özelliklerinden en iyi şekilde faydalanmak için size önerdiğimiz ürünler ise şunlar: Akhisar’ın soğuk sıkım zeytinyağı olan Doğal Zeytinyağı İlk Hasat, leziz Edremit zeytinlerinin ilk hasat meyvelerinden soğuk sıkımla üretilen Organik Edremit Zeytinyağı ve ünlü Trilye zeytinlerinin erken hasatla toplanan meyvelerinden soğuk sıkım yöntemiyle üretilen doğal Organik Trilye Zeytinyağı. Yetiştikleri bölgeye göre bambaşka aromalar sunan bu harika zeytinyağları, yoğun lezzetleri ve bol antioksidanları ile sağlığınıza lezzetli bir dokunuş yapmak için sizi bekliyor.

 

 

 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.